Què és i què fa un Personal Chef

Un personal Chef és un cuiner a domicili que és contractat per serveis concrets. Poden ser per un dinar o sopar, un petit esdeveniment, o bé per encarregar-se dels àpats familiars diaris.

El dia per a un Personal Chef no comença pel mati, sinó la nit abans. Normalment, haurem dissenyat un menú per a cada un dels nostres clients. Una setmana abans del servei o de l’esdeveniment, s’ha d’organitzar tot: fer pressupostos, les comandes, etc. La organització és molt important quan tens diversos clients tots amb diferents gustos i necessitats dietètiques.

Per a cada client fem una detallada llista de la compra, programem la producció dels plats, preparem les etiquetes i les instruccions per cada plat, així com el menú setmanal de cada client. Sempre amb ingredients de temporada.

Al dia següent, a primera hora del mati omplim el nostre carret amb algunes eines necessàries i que no trobarem a casa del client i també amb alguns ingredients com espècies, licors o olis especials que no li farem comprar. Fem la compra de tots el productes, la majoria frescos que necessitarem per aquell client. Tenim una detallada i seleccionada llista de botigues a on comprem els nostres ingredients i no cal dir que com que som uns bons clients ens tracten molt bé oferint-nos sempre els productes més frescos. Uns 45 minuts desprès ja estem llestos per anar a casa del client amb tots els ingredients frescos empaquetats en les bosses isotèrmiques.

Un cop hem arribat a casa del Client, la primera cosa que fem és començar a bullir aigua i escalfar el forn mentre desempaquetem i guardem les coses que no utilitzarem immediatament a la nevera. D’aquesta manera guanyem temps. Tenir un programa de cocció és molt important quan estàs cuinant 7 o 8 plats diferents que tenen diferents temps de cocció i diferents ingredients. Una bona organització en aquest moment és fonamental.

Alguns dies passem més de 5 hores cuinant i alguns altres molt menys, tot dependrà de la quantitat de menús i de la complexitat en la elaboració.

A mida que els diferents plats van sortint del forn o dels fogons, comença una tasca igual d’important que les anteriors: refredar ràpidament tot el menjar per poder-lo envasar.

És molt important refredar el menjar immediatament abans de que puguin començar a créixer bactèries. Això es pot fer de diferents maneres però una d’elles es submergint el pot en un bany de gel, per exemple.

Un cop tot el menjar està fred i envasat, l’etiquetem i posem les instruccions necessàries perquè el client sàpiga exactament com ha d’escalfar o senzillament, servir cada plat. Tot quedarà convenientment col·locat dins la nevera o congelador i els següents 30 minuts els dedicarem a netejar tot allò que hem embrutat o utilitzat de manera que sembli que mai no hem estat allà (tot i que la majoria de paelles i olles les anem netejant sobre la marxa per no perdre temps)

Així, quan el client arriba a casa seva es troba la nevera plena, amb tot el menjar ja preparat i llest per escalfar o menjar i la cuina neta!