Carbassa escalivada

Aquest és un truc que utilitzo molt per fer crema de carbassa per que pelar i trossejar la carbassa dona molta feina ja que té una pell molt dura. En canvi, d’aquesta manera que us explicaré la pelareu sense necessitat de ganivet i la buidareu amb una cullera....A part, de que el gust està molt més concentrat que si la diluïm en aigua. La podreu fer servir per qualsevol preparació que requereixi carbassa cuita.

Ingredients per a 5 persones:

  • 1 carabassa mitjana
  • Oli d’oliva verge Sal i pebre
  • Sal i pebre

Preparació:

Poseu la carbassa al forn a 160º tal qual, sencera, veureu que comença suar, la deixeu allà una mitja hora (depèn de la mida) però ho podeu comprovar clavant-li una brotxeta, apagueu el forn i la deixeu per mitja hora més amb el forn apagat i sense obrir la porta. Que s’acabi de coure a baixa temperatura. La traieu i ja la podeu pelar, tallar i amb una cullera li traieu les llavors... ja veureu que fàcil! La amaniu amb oli d’oliva verge sal i pebre.

Les llavors les podeu rentar, assecar i saltejar en una paella amb una mica d’oli fins que siguin daurades, els nens se les mengen com si fossin pipes...també les podeu fer servir per decorar la crema de carbassa.